Limba: 

Regulamentul Catalogului
Ultima actualizare: 1 ianuarie 2004

1. Consideraţii generale

Catalogul "Creştinism Ortodox.com" este un proiect independent al portalului "Învierea Rusă". Este susţinut de un grup de redactori pregătiţi pentru acest scop (numiţi mai departe "Administraţia"). Administraţia este responsabilă de toate întrebările despre regulamentul Catalogului şi despre luarea deciziilor privind includerea sau excluderea legăturilor în Catalog.

2. Includerea de noi legături în Catalog

Toţi cei interesaţi în adăugarea unei noi legături în Catalog trebuie să completeze un formular. Nu trebuie să fiţi webmaster sau proprietar de sit ca să completaţi o cerere. Trebuie doar să vă placă. Totuşi, va trebui să introduceţi, în câmpul corespunzător, adresa de e-mail a webmaster-ului ca să-l putem informa despre includerea sitului în Catalog.

Lucrul la Catalog se bazează pe principiul verificării preliminare. Toate cererile de adăugare, schimbare sau eliminare de legături sunt verificate în ordinea în care au fost primite şi pot fi acceptate, respinse sau redactate fără vreo altă explicaţie. Administraţia nu este obligată să anunţe aplicanţii despre deciziile luate. Timpul pentru procesarea informaţiilor depinde de mai mulţi factori. De obicei durează între câteva ore şi o săptămână.

De asemenea, administraţia adaugă legături în Catalog, pe baza unor căutări automate a paginilor ortodoxe noi de pe Internet.

Un sit poate fi inclus în categorii diferite ale Catalogului, dar nu mai mult de 5 apariţii. Sunt binevenite sugestiile privind includerea în secţiune, dar decizia finală aparţine administraţiei. Ne puteţi sugera de asemenea noi categorii la Catalog.

Sistemul verifică automat identitatea URL a legăturilor. Două legături cu nume diferite de fişier, dar cu aceleaşi nume de domeniu sau de director, sunt considerate identice. De exemplu, nu puteţi adăuga o pagină cu adresa http://www.hram.orthodoxy.ru/new.htm în Catalog dacă deja există în el o legătură către pagina http://www.hram.orthodoxy.ru/old.htm. Dacă totuşi vreţi să adăugaţi o legătură către o pagină cu acelaşi nume, creaţi un director separat pentru pagină pe sit, asemănător exemplului nostru: http:// www.hram.orthodoxy.ru/new/.

3. Schimbarea descrierii legăturilor

Dacă sunteţi webmaster/administrator, veţi primi un nume de user şi o parolă după ce legătura către situl dvs este inclusă în Catalog. Cu aceste date, ne puteţi trimite cereri pentru schimbarea descrierii legăturii oricând doriţi.

Cererile pentru schimbarea legăturilor existente sunt luate în considerare în aceeaşi ordine ca şi cererile pentru legături noi.

Administraţia îşi rezervă dreptul de a schimba descrierea legăturilor şi de a redacta cereri pentru schimbarea descrierilor. Plângerile cu privire la redactarea descrierilor nu vor fi luate în considerare. Administraţia are dreptul de a refuza cererile şi de a elimina legături din Catalog.

4. Clasamentul siturilor

Toate siturile incluse în Catalog au dreptul de a participa într-un Clasament. Sistemul nostru de votare nu este oficial şi are rolul de a da vizitatorilor Catalogului o idee generală despre popularitatea şi accesarea paginilor ortodoxe.

Pentru a participa în clasament trebuie să amplasaţi unul dintre banner-ele Catalogului pe oricare pagină a sitului dvs. Legătura va fi arătată într-un clasament dacă cel puţin un vizitator a intrat de pe situl dvs pe Catalog, prin intermediul banner-ului în cursul ultimelor 7 zile. Valoarea în clasament este definită ca sumă dintre intrările în pagina dvs de pe Catalog plus dublul numărului de intrări în Catalog de pe situl dvs, prin intermediul banner-ului în ultima săptămână.

Orice încercare artificială de a creşte în Clasament este strict interzisă. Atât apăsarea de mai multe ori de pe contorul dintr-un sit către Catalog cât şi folosirea mai multor adrese IP în aces scop este interzisă. Toate adresele de IP ale computerelor de pe care se accesează banner-ele siturilor şi Catalogul sunt înregistrate şi păstrate vreme de o săptămână într-un fişier log. Daca este necesar, vor fi aplicate celor ce încalcă aceste prevederi măsuri cum ar fi aducerea la zero a contorului sau suspendarea participării la clasament. După mai multe încălcări ale Regulamentului, legătura din Catalog va fi ştearsă.

Banner-ul Catalogului se poate pune pe toate paginile sitului dvs. Pagina unui sit poate avea şi mai mult de un banner al Catalogului. Fiecare banner are un ID pentru situl respectiv, aşadar amplasarea lui pe un alt sit decât cel înregistrat este interzisă. Pot exista excepţii atunci când situl respectiv este participant în Catalog şi este legat de primul sit, de exemplu, sub-sit al acestuia, sau sit parental.

Textul legăturii către Catalog este echivalent cu un banner-button şi poate fi folosită de asemenea. Intrările de pe un astfel de text sunt echivalente cu intrarile de pe un banner al Catalogului. Textul legăturii trebuie să includă parametrul ?from=siteId.

5. Motivele pentru respingerea cererilor sau pentru ştergerea legăturilor existente în Catalog

Cererile pentru adăugarea de noi legături sau pentru schimbarea descrierii legăturilor existente pot fi respinse de administraţie fără nici o explicaţie. Datorită actualizărilor continue ale siturilor, precum şi modificării Regulamentului Catalogului, administraţia are dreptul de a verifica participarea oricărei legături din Catalog, de a întrerupe această participare precum şi de a şterge o legătură din Catalog. Cererile noi pot fi respinse, iar legăturile existente pot fi şterse din Catalog, dacă o pagină:

 • nu are legătură cu creştinismul ortodox;
 • este în legătură cu o organizaţie creştină ne-ortodoxă;
 • este în legătură cu grupări sau "biserici ortodoxe" eretice, sectare, schismatice sau ne-canonice;
 • conţine subiecte eretice, ecumenice, interreligioase sau "renovatoare";
 • conţine materiale religioase sau pseudo-mistice necreştine, oculte, şi cu caracter păgân;
 • recomandă schisma, sectarismul şi tulburarea, precum şi dacă face propagandă neascultării canonice;
 • conţine materiale imorale din punct de vedere creştin;
 • conţine legături către pagini ne-ortodoxe, anti-creştine sau împotriva Bisericii;
 • conţine doar o fereastră de chat, forum sau serveşte exclusiv dialogului on-line;
 • este încă în construcţie;
 • conţine un număr mare de erori de editare;
 • are un aspect ofensator;
 • este inaccesibilă în momentul cererii;
 • nu mai există sau şi-a schimbat adresa de URL fără ca administraţia să fie informată.

6. Consideraţii finale

Vă rugăm să reţineţi că nu luăm în considerare plângerile cu privire la respingerea unor legături în Catalog. Nu pretindem că putem face întotdeauna distincţia clară dintre situri ortodoxe şi ne-ortodoxe. Suntem şi noi supuşi greşelii şi subiectivismului în deciziile noastre. Suntem convinşi că orice catalog de resurse are însă subiectivitatea lui. Totuşi, încercăm să depunem efortul maxim pentru ca deciziile noastre să fie bazate pe cele mai obiective criterii. În situaţii dificile vom cere şi sprijinul altor persoane, dar mai ales preoţilor ortodocşi care ne asistă în realizarea acestui Catalog.

Iubiţi fraţi şi surori! Vă rugăm să ne înştiinţaţi despre situri ortodoxe noi sau existente, care nu sunt prezente în Catalogul nostru, precum şi despre actualizări ale adreselor. De asemenea, vă rugăm să ne anunţaţi dacă găsiţi în paginile noastre adrese care nu funcţionează, erori sau alte inconsistenţe.
Adaugă o legătură | Autentificare | Regulament | Clasamentul siturilor | Căutare | Căutare avansată | Parteneri | Toate categoriile
Limba:   Русский  English  Românã  Српски  Ελληνικά  Français  Deutsch  Български  Polski  Español  Italiano  Georgian  Český  Nederlands  Português  Svenska  Suomi  Japanese  Shqip  Norsk  Latviešu
liveinternet.ru: показано число просмотров за 24 часа, посетителей за 24 часа и за сегодня

(C) 2001-2021, Creştinism Ortodox (design, programare, suport tehnic).   Forumularul tău